Piperul
Recomandat în oricare dintre cele patru forme ale sale: verde, negru, alb, roșu, piperul este recunoscut pentru gustul, aroma, iuțeala fină, dar și pentru efectele terapeutice, cunoscute încă din sec. IV i.Hr.
De-a lungul timpului a fost folosit ca mirodenie, marfă de schimb sau medicament. Este cel mai vechi și important condiment de pe planetă, dovezi ale utilizării lui datând de mai bine de 3000 ani. Astăzi există sute de varietăți de piper, derivate din cele 4 forme ale sale, fiecare cu aroma lui specifică și pe diferite doze de iuțeala.
Piperul verde – are o aromă puternică și o iuțeala mai slabă în intensitate. Este perfect în stare naturală pentru sosuri, sau murat în saramură sau oțet. Se potrivește de minune cu carnea de vânat, porc și miel.
Piperul negru – aromat, iute și înțepător la gust și miros. Se potrivește foarte bine cu carnea friptă/ la grătar, umpluturi cu carne tocată, tocănițe, sosuri, supe, etc. Piperul negru este cel mai frecvent întâlnit dintre toate cele 4 tipuri de piper,fiind un aliment de bază în bucătăria oricărei gospodine.
Piperul alb – fin și mai puțin iute decât cel negru. De regulă este folosit în sosuri fine, mâncăruri cu pește, salate și brânzeturi.
Piperul roșu – aromă puternică, dulce și ușor iute. Ca și piperul verde, se poate consuma în stare naturală, sau murat în saramură sau oțet. Este potrivit alături de brânzeturi și fructe, sau în sosuri. Deși are o aromă puternică, nu acoperă savoarea celorlalte condimente, ci le potențează.
Recomandarea noastră: Folosiți piperul boabe, care poate fi măcinat sau zdrobit, oferind mâncărurilor dumneavoastră aromă și savoare autentică, proaspată. Dacă folosiți boabele întregi, îndepartați-le la sfârșitul procesului de preparare. Dacă alegeți varianta deja măcinată totuși, adăugați-l în etapa finală a procesului de preparare.
Vă asigurăm astfel că masa de prânz va avea un succes garantat, daca veți folosi aceste recomandări din secretele bucătăriei h12.
Hey there! I’ve been following your website for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Humble Tx! Just wanted to tell you keep up the excellent work!|